Kinesiologie

Kinesiologie is de leer van de beweging. Deze behandelmethode maakt gebruik van spiertesten om te kijken, waar, waarom en wanneer het lichaam uit balans is geraakt en tegelijkertijd om te kijken hoe de balans weer hersteld kan worden. De spiertesten werken heel wonderlijk!

Het werken met spiertesten maakt gebruik van de fysieke wijze waarop een spier werkt. Bij spieren gaan er simpel gezegd stroompjes naar de hersenen (als je bijvoorbeeld iets wilt oppakken) en ook weer terug, zodat de beweging gemaakt kan worden. In dit proces kan er een onbalans zijn, bijvoorbeeld een allergie, vitamine-opname probleem, overspannenheid of overprikkeling, waardoor het signaal van de hersenen niet goed overgebracht wordt en de spier niet goed reageert. De spiertest is in feite een ingang naar het geheugen van het lichaam. In dat geheugen van het lichaam ligt het inzicht in de oorzaak van een blokkade opgeslagen. En in dat geheugen liggen ook de mogelijkheden voor het oplossen van deze blokkade opgeslagen. Het zelfgenezend vermogen. Kortom: In ieders lichaam ligt de sleutel tot herstel opgeslagen. Via de spiertesten ontdekken we wat die sleutel te vertellen heeft.

Met kinesiologie is elke sessie een verrassing. We volgen de spiertest en bekijken dan wat er essentieel is om te doen zodat je weer in Harmonie met Jezelf kunt zijn. Het kan zijn dat we hiermee overgevoeligheden, hooikoortsklachten, of opname problemen van vitaminen/mineralen herstellen. Of juist werken aan het herstellen van een hormoon onbalans en het verbeteren van jouw kracht om om te gaan met allerlei prikkels.

Het kan ook zijn dat de spiertest juist wijst naar een van de andere behandelmethoden die ik beheers.