Over mij

 

Eveline Schellekens-2015-05-08 11.50.28Gerritse

 

Ik ben een open, liefdevolle vrouw, echtgenote en moeder van twee prachtige dochters. Ik ben gezondheidswetenschapper en natuurgeneeskundig therapeut. Een groot deel van mijn leven heb ik gewijd aan wat er nu nodig is om gezond en in harmonie te leven met wie Jij bent.

In harmonie met Jezelf zijn en in harmonie leven met wie Jij bent is dan ook mijn motto geworden.

Jarenlang ben ik bezig geweest met “voldoen aan verwachtingen”. Dat begon al vroeg in mijn kindertijd. Als hoog sensitief kind ben ik er altijd feilloos in geweest om aan te voelen wat harmonie bracht, en paste ik mij snel aan aan wat ik dacht dat er van me verwacht werd. “Hoort dat zo?” en “oh, dus dat brengt harmonie thuis? dan doe ik dat” Wanneer ik te moe was van alles, dan trok ik me terug. Ik vluchtte in een boek, op mijn kamer of maakte muziek.

Ook het werk dat ik uiteindelijk koos en 10 jaar gedaan heb, past bij het voldoen aan verwachtingen. Lang heb ik gewerkt op kantoor, in een adviseurs baan. Een goede baan. Want zo hoorde dat toch na een universitaire studie? Anderen waren veelal trots op die baan. Ikzelf wist al na een maand in mijn eerste baan dat dat het niet was. Ik werd er niet gelukkig van. Ik heb lang geprobeerd het leuk te vinden en onderwerpen of taken te vinden die me (vaak korte perioden) energie gaven. Tijdens mijn zoektocht naar werk dat in Harmonie met mijzelf is, heb ik verschillende omzwervingen gemaakt, mijn man ontmoet op zo een kantoor, ontslag genomen en toch ook weer de relatieve veiligheid van een kantoor opgezocht.

Ondertussen werd ik moeder en ben ik verder gegaan met de zoektocht naar werk en leven dat mij gelukkig maakt en waarmee ik anderen weer in harmonie met zichzelf kan brengen. Ik geloof dat we alleen blij, gezond en in vrede leven als we leven in Harmonie met wie wij werkelijk zijn. Mijn motto is de reden dat ik mijn praktijk gestart ben. Eerst naast mijn kantoorbaan. Na echter voldoende technieken geleerd te hebben om mensen te ondersteunen weer in harmonie te komen met zichzelf en vooral door op te staan voor wie IK ben en wat ik kan betekenen voor een ander, is mijn praktijk mijn volledige baan geworden.

In mijn praktijk ben ik en kom ik in harmonie met mijzelf. Ik ben het Centrum voor Harmonie. Daar om jou of jouw kind(eren) te ondersteunen op jouw (hun) weg naar Harmonie met Jezelf/henzelf.